About

foto

Mijn lievelingsfruit en mijn lievelingssport samengevoegd in één naam! Dat je op deze site veel zult vinden over gezondheid, sport & voeding lijkt me duidelijk ;-)

Maar wie zit er achter Blueberry Bicycle?

Een 23 jarig meisje bij wie haar hele leven in het teken heeft gestaan van sporten en gezondheid. Dat is er namelijk met de paplepel in gegoten. Altijd druk in de weer, aan het sporten en bezig zijn met gezond zijn en blijven! Jarenlang deed ik op hoog niveau aan wielrennen, totdat het van de een op de andere dag niet meer kon en ik erachter kwam dat je je gezondheid helaas niet altijd zelf in de hand hebt. Van ex-topsportster naar een ander vervoersmiddel met wielen: de rolstoel. Ik werd zeer ernstig ziek en moest noodgedwongen stoppen met sporten en vele activiteiten. Dingen die mijn lichaam mijn hele leven al als vanzelfsprekend beschouwde en waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat op zou moeten geven. Deze periode in mijn leven was ontzettend zwaar, maar ik kan inmiddels gelukkig ook wel zeggen dat het me positieve dingen op heeft geleverd.

Zoals bijvoorbeeld deze site! De afgelopen 5 jaar ben ik me onder andere gaan verdiepen in voeding. Uit bloedtesten bleek namlijk dat ik, door een lekkende darm, bijna geen voedsel meer kon verdragen. Ik werd op een streng dieet gezet. Glutenvrij, lactosevrij, fructosevrij en ga zo maar door. Er bleef nog weinig over wat ik wel mocht, dus dan word je vanzelf creatief met voeding en leer je ontzettend veel nieuwe dingen kennen.

Hoe meer ik over voeding las, hoe meer ik erachter kwam hoe belangrijk een gezond voedingspatroon is. Wat voeding met het (zieke) lichaam kan doen en hoeveel klachten en zelfs ziektes het kan veroorzaken. Omdat ik echt merkte dat mijn interesse hier lag en ik met mijn ervaringen en kennis graag andere mensen zou willen helpen, ben ik een opleiding tot ‘Voedingsdeskundige’ gaan volgen. Door middel van voeding, beweging en een stukje life coaching en de ervaringen die ik zelf heb gehad, hoop ik mensen te kunnen begeleiden naar een gezonder en positiever leven. Via deze site wil ik mensen inspireren en zal ik vanuit mijn ervaringen dingen delen wat mij helpt om gezonder te zijn. Wat niet wil zeggen dat het voor iedereen helpt natuurlijk, maar dat blijft toch iets wat ieder voor zichzelf uit moet testen heb ik gemerkt!

Ook mensen die chronisch ziek zijn, wat kunnen zij doen aan hun voeding en bewegingspatroon? Dat is iets wat me erg bezig houdt. Want vaak lijkt het uitzicht hopeloos en zijn artsen niet genoeg opgeleid om hierbij de juiste adviezen te geven, weet ik uit eigen ervaring. De ene arts zegt namelijk vrolijk dat je gewoon kunt bewegen terwijl het eigenlijk niet gaat en vervolgens beland je in een rolstoel. De ander zegt dat bewegen uit den boze is en dat je moet rusten tot je lichaam is hersteld. Dus wat is nou goed? Voor mezelf probeer ik een middenweg te vinden die goed voelt voor mij.

Ik kijk graag naar wat mensen nog wél kunnen, zonder hen over grenzen te pushen. Ik heb zelf meegemaakt hoe ontzettend moeilijk het is om de balans te vinden, maar met de juiste mensen om je heen, individuele begeleiding en heel goed naar je gevoel blijven luisteren, is er naar mijn mening veel mogelijk!

Een van mijn favoriete uitspraken.
En dat ben ik zelf ook zeker van plan ben!

Inmiddels kan ik zelf na jarenlang streng dieet, langzaam aan weer steeds meer dingen aan mijn voedingspatroon toevoegen, al wil ik nog steeds ‘clean’ blijven eten. Dat houdt voor mij in dat ik vooral gluten zal blijven vermijden, E-nummers, gerrafineerde suikers en alles wat in pakjes zit. Omdat daar ontzettend veel chemische dingen aan toe zijn gevoegd. Daarnaast zorg ik dat ik de vitamines en mineralen die ik nodig heb binnen krijg via superfoods, smoothies en supplementen.

Tips, vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@blueberrybicycle.com

liefs,

lauryann_handtekening