Challenge: 30 dagen groene smoothies

greensmoothies

Tijd voor een nieuwe challenge! Pas geleden kwam ik via instagram  ”Simple Green Smoothies” tegen. Een site opgericht door twee vriendinnen die er een missie van hebben gemaakt hun liefde voor groene smoothies te verspreiden door middel van een ”30 day smoothie challenge”. Dit alleen al vond ik natuurlijk super tof! En ik ben niet de enige, want inmiddels doen al 500.000 mensen mee aan de challenge. En hoe motiverend is het als zoveel mensen tegelijk een uitdaging aangaan en je dit met elkaar kunt delen via social media? De bedoeling is natuurlijk dat je na deze maand niet meer zonder de groene smoothies kunt!

Groene smoothie challenge
Het is net lente en voor je het weet komt de zomer er alweer aan, we zijn allemaal hard aan het werk om onze lichamen bikini-ready te maken (ofniet meiden? ;)) en zo gezond mogelijk te eten, mag ik hopen. Maar drink je ook wel genoeg groene smoothies? Ik hou ervan, maar moet eerlijk toegeven dat ik ze niet elke dag drink en daarom ga ik de uitdaging aan om het de hele maand april wel te doen! Met de recepten van Simple Green Smoothies moet dat gaan lukken. Hoeveel moeite kost het nou om de juiste ingrediënten in huis te halen en dit te laten mixen door een blender? ;) Een paar minuutjes van je dag! Oh ja, het is trouwens wel zo handig als je een blender in huis hebt natuurlijk..

Waarom elke dag een groene smoothie?
A green smoothie a day keeps the doctor away! Groene smoothies zijn vaak een combi tussen bladgroente, fruit en water. Het liefst willen wij natuurlijk niet al te veel van die bladgroentes proeven en door er fruit aan toe te voegen kun je deze bladgroentes (zoals bijvoorbeeld spinazie of boerenkool) toch binnen krijgen. Het kan namelijk veel voordelen hebben voor je gezondheid! Hier vond ik een mooi lijstje met alle voordelen op een rijtje! Zeker de moeite waard om het eens door te lezen als je nog steeds niet overtuigt bent waarom je elke dag een groen sapje zou moeten drinken.

1395151399
Bron foto’s & info: SimpleGreenSmoothies.com

De 30 dagen challenge, hoe werkt het?
Via de site kun je je aanmelden. Klik hier als je dat alvast wilt doen. Daarna krijg je per mail elke week een boodschappenlijstje en 5 recepten. De smoothie(s) die je het lekkerst vind kun je dus 1 of 2 keer herhalen. Kortom, je krijgt genoeg inspiratie van de dames om de komende 30 dagen aan de slag te gaan met groene smoothies!

Een voorbeeld van het eerste boodschappenlijstje voor een hele week:

FRUITS:
2 peaches (2 cups)
7 bananas
1 cup cherries
1 cup mixed berries
4 oranges
1 pineapple, fresh or frozen
1 cup strawberries
1 cup blueberries
VEGGIES: 2 bags fresh spinach (10-16 ounces each)
OTHER:1/2 cup almondsAlmond milk, unsweetened

Daarnaast geven ze nog een paar tips:
– Blijf je gewone maaltijden eten! Het is geen sapkuur of detox.
– Drink dagelijks minstens 2 cups groene smoothies
– Gebruik minstens 1 stuk bevroren fruit om je smoothie fris te maken. Bijvoorbeeld ananas, druiven, bessen, mango of banaan.

Motivatie
Zodra je je aan hebt gemeld zul je alle info, boodschappenlijstjes en recepten gaan vinden in je inbox! Zelf hoop ik jullie ook te gaan motiveren, door zoveel mogelijk van mijn eigen smoothies op instagram en elke week op de site te zetten. Hopelijk inspireeert het jullie ook om mee te doen. Volg ook het Instagram account en de Facebook pagina van Simple Green Smoothies om te zien hoe het anderen vergaat :-)

Heb je nog vragen over groene smoothies of de challenge? Stuur me gerust even een berichtje en hopelijk kunnen we elkaar inspireren!

Ga jij mee doen?

liefs,

lauryann_handtekening

2 Comments

 • maart 28, 2014

  Suzanne

  Smoothies zijn een goed idee, maar elke keer groene smoothies vind ik toch best pittig. Niet zo veel inspiratie.

  • Laury-Ann
   maart 28, 2014

   Laury-Ann

   Dat is juist het leuke van deze challenge! De recepten en inspiratie krijg je elke week per mail toegestuurd. Meedoen!!! hihi ;)