Challenge: 30 dagen tarwegras

tarwegras

Op mijn Facebookpagina vertelde ik begin dit jaar dat één van mijn goede voornemens was, om eens 30 dagen achter elkaar elke dag een tarwegrasshotje te drinken. Ik was razend enthousiast over dit superfood na de Detox workshop die ik bijwoonde en het bezoekje aan de Tarwegraskoning in Amsterdam. Hierna schreef ik deze blog over tarwegras.

Op 3 januari begon ik dan, met dagelijks een vers tarwegrasshotje op lege maag. Niet de poeder, maar de ingevroren cups. De ingevroren cupjes zijn super handig als je net als ik (nog) geen slowjuicer hebt. Het enige wat je hoeft te doen is ze even te laten ontdooien, of met wat warm water mengen. Je kunt ze bij verschillende winkels online bestellen of wellicht bij een reformwinkel in jouw buurt kopen. Aanrader dus als je moeite hebt met het wegtikken van een shotje met poeder, die ik persoonlijk heel vies vind. Tip: doe een theelepel door je smoothie heen, omdat je dan meer groente en fruit toevoegt zal de smaak van het tarwegras niet zo overheersen.

1504345_238666989644168_1130332874_otarwegras2

Maar goed, een maand lang elke dag tarwegrasshotjes. Ik wilde jullie toch even een kleine update geven wat ik hiervan heb gemerkt. Want voelde ik er wel iets van? Jazeker! Als je mijn blog over tarwegras hebt gelezen, weet je dat het vele gezondheidsvoordelen heeft. Waaronder meer energie en het reinigt/ontgift je lichaam. Dit zijn dan ook de twee voornaamste voordelen die ik bij mijzelf hoopte te merken, want ik zou een paar weken later aan een zware behandeling gaan beginnen en wilde extra (natuurlijke) ondersteuning. Maar tijdens mijn zoektocht naar ervaringen hoorde ik ook mensen die er juist klachten van kregen of zich er helemaal niet goed bij voelden. Zo zie je maar weer, iets kan natuurlijk nog wel zó gezond genoemd worden maar dat betekent niet dat het voor iedereen goed is! Sommige mensen krijgen darmklachten of hun lichaam kan het toch gewoon niet goed verdragen. Dus het was zeker wel een challenge, in de zin dat ik benieuwd was of ik die 30 dagen vol zou houden én positief effect zou merken. Door de shotjes voelde ik mij helderder in mijn hoofd en wat ik ook merkte is dat mijn ontlasting véél vaker en beter was. Het werkt dus ook echt op de darmen kan ik wel zeggen, ik voelde me schoon!

Mijn 30 dagen werden uiteindelijk 6 weken en toen wilde ik even een paar weken stoppen om te kijken hoe het zonder ging. Dit vond ik wel belangrijk om even voor mezelf te testen en jullie een goed beeld te geven. De shotjes zijn niet goedkoop en als ik ermee door ga wil ik natuurlijk wel zeker weten dat het iets positiefs doet voor mij! En ja, het ging gelijk weer minder. Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn zware medicijnkuur en daarna ben ik van plan weer opnieuw te gaan beginnen om mijn lichaam te ontgiften, mijn darmflora en stoelgang weer zo optimaal mogelijk te krijgen en natuurlijk meer energie te krijgen. Toch maar weer verder gaan sparen voor die slowjuicer…. ;)

Hebben jullie al ervaring met tarwegras? En voel jij je er ook beter door?

liefs,
lauryann_handtekening

1 Comment

  • maart 26, 2014

    Cody

    WOW! Trots dat m’n meisje wederom zo’n goede blog neerzet :D Zelf heb ik het natuurlijk ook mogen proberen, en het valt reuze mee met de smaak: gewoon wennen!

    Mensen, drop je kleintje Yakult en ga voor de tarwegras!