DIY: gezonde chocolademelk maken

IMG_0312

Chocolademelk, heerlijk vind ik het om te drinken! Vooral wanneer ik net uit de kou mijn huisje binnen stap. Deze dagen zijn dus ideaal om jezelf er lekker mee op te warmen, maar sinds ik voor mijn gezondheid op mijn voeding let zit een gewoon kopje chocomel er ook niet echt meer in. Daarom bedacht ik een simpele gezondere versie. Met het superfood rauwe cacao! En naast dat je dit binnen no time op tafel zet vind ik het eigenlijk nog zóveel lekkerder ook!

Cacao poeder zit vol met antioxidanten en is onder andere ook goed voor je hart, bloeddruk en cholesterol. Klinkt beter dan de chocomel uit de supermarkt die vol zit met suikers, toch? Ook hoef je je met rauwe cacao niet schuldig te voelen als je daar iets teveel van eet (of drinkt). Gebruik het net als alles wel met mate natuurlijk, maar de vetten die in cacao zitten zullen geen invloed hebben op je cholesterolniveau. Ook is het veel minder verslavend omdat het suikervrij is!

Nodig voor de gezonde chocolademelk (2 grote mokken):
– ongezoete amandelmelk
– 2 el rauwe cacao poeder
– 2 el honing
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl vanillepoeder (optioneel)

chocomelkerst2

Meet even af hoeveel amandelmelk je nodig hebt, dit ligt er aan hoe grote mokken je gebruikt. Warm de amandelmelk dan even goed op in een pannetje. Doe het daarna samen met alle ingrediënten in de blender en laat het eventjes mixen. Geniet daarna van je heerlijke kopje gezonde chocolademelk! :D

liefs,
lauryann_handtekening

2 Comments

 • januari 6, 2014

  Manon

  Handig artikel, ik ben gek op chocolade melk maar sinds ik suikervrij eet heb ik ik het eigenlijk nooit meer gemaakt/gedronken. Wat is eigenlijk het verschil tussen raw cacao poeder en tussen gewone cacao? Naar mijn weten zit er in ‘normaal’ cacao poeder toch ook geen suiker? Liefs.

  • Laury-Ann
   januari 7, 2014

   Laury-Ann

   Ben benieuwd wat je er van vindt Manon! :) De cacaopoeder zelf heeft ook niet echt iets met suiker te maken. Het verschil tussen gewone cacaopoeder en de rauwe variant is dat de ‘gewone’ verhit wordt, voordat er poeder van wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er veel mineralen en enzymen verloren gaan, daarom is rauwe cacao gezonder!