Groene smoothie met broccoli

IMG_4502

Ik ben gek op  groene smoothies! Het is ideaal om je dag goed te beginnnen, je kunt eindeloos variëren met groentes en fruit en superfoods die jij denkt op dat moment nodig te hebben. Ik maakte deze smoothie vol met voedingsstoffen waar je nog wel even vol van zit. Het was genoeg om 1 liter sap van te maken. Yumm!

Ik hoor vaak van mensen die nog geen (groene) smoothies drinken, dat ze de groene er niet echt lekker uit vinden zien. En als je dan zegt dat er ook nog eens spinazie of brocolli in zit, trekken ze al helemáál een vies gezicht! Maar de kunst is om goed te combineren, met fruit bijvoorbeeld. Dan proef je de groente nauwelijks meer en krijg je toch alle nodige voedingsstoffen binnen. Ook voorkom je dan de ”fruitsuiker bom” die veel mensen maken als ze verschillende soorten fruit in de blender stoppen en denken heel gezond bezig te zijn. In feite krijg je dan in één keer heel veel fruitsuikers binnen, sommige mensen reageren hier helemaal niet goed op en je bloedsuiker spiegel schiet dan veel te snel omhoog. Dus voorkom dit door te variëren  met verschillende ingrediënten, groente en fruitsoorten!

IMG_4488

Je hebt nodig:
– Brocolli
– Spinazie (of spinazie ijsblokjes)
– 2 (bevroren) bananen
– 500 ml kokoswater
– sap van een halve limoen

Optioneel zijn de superfoods die ik gebruikte:
– 1 el chia zaadjes
– 1 el maca poeder
– 1 el lucuma poeder

Voeg tot slot nog een beetje gember toe, met de nadruk op een klein beetje!  Ik heb in dit recept teveel gebruikt en de smaak was erg overheersend, dat wil je niet hebben natuurlijk.

Blend alles samen tot je een heerlijke gladde groene smoothie hebt om je dag goed te beginnen! :D

liefs,

lauryann_handtekening

3 Comments

 • november 9, 2013

  Prescilia TRAA

  Ik maak ieder morgen 1,5 lt. groene smoothies voor ons gezin.
  Klopt wat je zegt…het is heerlijk, onze kids drinkt het makkelijk.
  In deze winter maanden doe ik af en toe gember bij.
  Avocado en sla doe ik het ook

  Hennepzaad, chia zaad en Acai ook er bij

 • admin
  november 9, 2013

  admin

  Goed bezig Prescilia! Leuk dat het hele gezin meedoet :-)

 • […] drie is de broccoli smoothie van Laury Ann van Blueberrybicycle want een smoothie met mijn lievelingsgroente kan natuurlijk […]