Hennepzaad smoothie

IMG_3019

Voor deze smoothie werd ik geïnspireerd door een twitter berichtje van Supervoeding! Zij schreven over hennep zaad gezien ik de laatste tijd enorm fan ben van deze mega gezonde superfood zaadjes, ging ik weer aan de slag met mijn blender :-)

Hennepzaad bevat grote hoeveelheden gezonde vetten, proteïne en koolhydraten. Het is een voedingsmiddel dat op een duurzame manier verbouwd wordt en het is goed voor het lichaam. Het bevat daarnaast alle essentiële aminozuren en essentiële vetzuren voor een gezond menselijk lichaam. Hennepzaad bevat ook Gamma-linoleenzuur en een groot aantal mineralen: Fosfor, Calcium, Kalium, Silica, Magnesium, Zink, Vitamine E, C, B1, B2, B3, B6.

Klik hier voor meer informatie over hennepzaad, geschreven door supervoedinginformatie.nl

Ik doe het zelf in mijn yoghurt, havermout papjes en dus ook door of op mijn smoothies! Ook heerlijk om in salades te doen. Het heeft een nootachtige smaak. Ik ga zeker meer dingen maken met dit superfood!
IMG_3041

Het recept voor de ”Hennepzaad smoothie” met bosvruchten:

- 4 eetlepels hennepzaad
– 200 gram frambozen
– 200 gram bramen/bosbessen
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel honing of ahornsiroop
– 1 1/2 kop amandelmelk

Begin met de amandelmelk/sojamelk en de hennepzaadjes in de blender te mixen. Voeg daarna de frambozen en bramen/bosbessen toe, de kokosolie en de theelepel honing/ahornsiroop. De gewenste dikte kun je natuurlijk aanpassen door meer of minder amandelmelk/sojamelk toe te voegen!

 

liefs,

lauryann_handtekening

Comments are closed.