Hotspot: Zest Juices

IMG_0453

Afgelopen week ging ik heerlijk een paar daagjes ertussen uit, naar Antwerpen. Een uitje bij mij gaat meestal gepaard met het zoeken naar gezonde plekjes om te eten. Ook deed ik al wat vooronderzoek op internet en had ik een lijstje waar ik graag naartoe wilde.

IMG_0405

Eten vol Leven
Zo had ik bijvoorbeeld al veel goeds gehoord over ‘Eten vol leven’. Dit is een ‘Organic Rawfood Juicebar’. De naam zegt het al: alles is biologisch, rauw. Van smoothies tot shakes en juices en van ontbijt tot dessert! En dus gingen we op zoek naar dit leuke tentje. Alleen, helaas kwamen we er toen achter dat ze tot en met 7 januari gesloten waren. Zo jammer! De volgende keer dat ik in Antwerpen ben, ga ik ze zeker een bezoekje brengen want ik was heel benieuwd en de menukaart zag er heerlijk uit!

 

 

IMG_0404IMG_0406

Jammer maar helaas, volgende keer beter!

Zest Fresh Juice Bars
In het ‘Antwerpen Grand Bazaar Shoppingcenter’ vonden we deze juicebar met daarnaast een saladebar. Perfecte combinatie als je tussen het shoppen door even wat gezonds wil eten of drinken. Er zitten er maar liefst twee in de stad. Deze in het winkelcentrum en eentje op de Meir.

De menukaart is erg gevarieerd. Van ‘Breakfast Smoothies’, ‘Freshly Pressed Juices’, ‘orange/apple/carrot base’ combo’s tot de ‘Zest Favorites’ en ‘Deluxe Juices’, zoals op de menukaart te lezen. Daarnaast kun je met ‘Boost Your Juice’ nog zelf ingrediënten als proteine, acai, spirulina, stevia of honing toevoegen om het nog lekkerder, voedzamer of zoeter te maken.
Daarnaast hebben ze ook nog heerlijke smoothies. Wil je een zuivelloze smoothie? Geen probleem! Als je wilt, vervangen ze de yoghurt door sojamelk. Ook erg fijn om te weten als je lactose intolerant bent!

Klik hier als je de menukaart wilt zien.

Natuurlijk hebben we toen de juices uitgetest, alleen kon ik vanwege het grote aanbod moeilijk kiezen welke ik wilde proberen! Omdat ik al redelijk moe was van de hele middag slenteren in Antwerpen, klonk de ‘Fatique Fighter’ mij wel goed in de oren! ;) Hierin zit rode biet, komkommer, vers geperst wortel- en appelsap. Mijn vriend ging voor de ‘Superdetox Juice’. Hierin zit spinazie, komkommer, selderij, spirulina en versgeperst appelsap. Ik heb ze dus allebei kunnen proeven en vond ze heel lekker, ondanks dat ik eigenlijk niet zo van rode biet houdt. Ik moet zeggen dat ik ook echt weer wat meer energie kreeg van de juice en ik er weer tegenaan kon de rest van de avond! Echt een aanrader als je in Antwerpen bent. (Of in Leuven, Brussel of Brugge. Kijk hier even voor meer informatie en de vestigingen van Zest Juices) Jammer dat de gezonde Juice Bars niet zoveel in Nederland/Brabant te vinden zijn!

IMG_0428IMG_0437
IMG_0446IMG_0442

Kraampje
Ook nog wel leuk om te vermelden en wat ik jullie niet wilde onthouden; op de Groenplaats kwamen we dit leuke kraampje tegen. Ze verkochten heerlijke noten en gedroogd fruit. Hier kochten we spaanse vijgen, heerlijke medjoul dadels en probeerden we dadels gevuld met marsepijn. Weer even een geniet-momentje tussen het shoppen door! :-)

IMG_0379IMG_0378
IMG_0376IMG_0374
IMG_0375IMG_0387
Ga jij volgende keer een juice drinken als je in Antwerpen bent? Of kennen  jullie nog leuke en gezonde plekken die ik móet bezoeken? Ik ben benieuwd!

liefs,
lauryann_handtekening

Comments are closed.