Nominatie Liebster Award

liebster award 88

Afgelopen weekend kreeg het bericht dat ik genomineerd was voor de ‘Liebster Award’. Ik had eerlijk gezegd geen idee wat het was, maar ik kreeg al een lach op mijn gezicht bij het idee van een nominatie, want dat betekent dat Blueberry Bicycle de afgelopen maand dus al is opgevallen bij andere bloggers! Ik zag mezelf al bijna met een award in de hand staan, maar toen las ik dat het niet echt een prijs is maar vooral is bedoeld om kleine of net begonnen bloggers meer bekendheid te geven. De 5 bloggers die je nomineert krijgen de kans om meer over zichzelf te vertellen zodat de lezer het gezicht achter een blog beter leren kennen. Ik vind het een leuk initiatief en daarom doe ik graag mee! Ik heb even goed de tijd genomen om de 11 vragen van Marieke van The Little Food Factory te beantwoorden. Daarna moest ik zelf 11 vragen bedenken en weer 5 andere blogs nomineren, deze lees je onderaan de post! Als er nog meer vragen zijn aan mij is dit jullie kans ;) Zet ze dan in de comments onder dit artikel.

1. Waar blog je over?
Over voeding, sport en gezondheid. Alles over een ‘healthy lifestyle’ dus. Het is niet echt mijn bedoeling om een ‘foodblogger’ te zijn of alleen maar recepten te schrijven. Het liefst schrijf ik over alles wat met gezondheid te maken heeft. Voeding is wel een heel belangrijk onderdeel daarvan!

2. Wanneer ben je begonnen met bloggen?
Nog niet zo lang geleden, half oktober heb ik mijn site online gezet. Ik kon niet meer wachten! Na een tijdje eraan gewerkt te hebben wilde ik alle leuke ideeën die ik al een hele tijd had eindelijk uit gaan voeren. De laatste weken heb ik nog niet zoveel op mijn blog kunnen zetten en staan er dus nog heel wat blogposts tussen de concepten, maar toch is het leuk om te zien dat ik al veel bezoekers krijg in de eerste maand.

3. Wil je meer over jezelf vertellen?
Ik ben pas geleden 23 geworden (dit was overigens de leukste verjaardag ooit want die vierde ik met mijn vriend in Parijs), woon in een gezellig knus appartementje in Den Bosch. Ik ben ontzettend perfectionistisch en niet gauw tevreden. Een beetje een ‘alles of niets type’ denk ik. Als ik echt enthousiast ben over iets of ik heb een doel voor ogen, ga ik er wel helemaal voor en dan zal ik me er ook niet snel bij neerleggen als het niet lukt. Deze eigenschap kan mij soms ook heel erg tegenwerken moet ik zeggen. Daarnaast vind ik het heel leuk om te fotograferen of zelf model te staan maar sta de laatste tijd vooral zelf achter de camera. En zoals je op deze site leest ben ik de afgelopen jaren dus erg veel met gezondheid en voeding bezig. Dit is eigenlijk begonnen sinds ik 5 jaar geleden op streng dieet werd gezet vanwege gezondheidsproblemen. Meer daarover kun je lezen op mijn ‘About’ pagina.

4. Wat doe je graag naast bloggen?
Van sporten of langs de zijlijn bij een wielerkoers kijken en fotograferen tot lekker thuis op de bank series kijken. Van avondjes uit tot weer in mijn knusse appartementje soul muziek luisteren. Actieve dingen met rustige dingen afwisselen dus! Ik moet wel altijd per dag bekijken wat mijn gezondheid toelaat die dag en dingen heel goed plannen. Probeer extra te genieten van de dagen dat ik even lekker weg kan met mijn vriend of gezellig naar een concert of festival kan gaan. Maar ook van de hele kleine dingetjes, zoals mijn lievelingsmuziek waarbij ik helemaal tot rust kom of juist uit mijn dak ga. Als ik blij ben met een geslaagd receptje of de foto’s die ik heb geschoten. Dat soort kleine dingetjes kunnen mij ook al heel erg happy maken.

5. Wat kan je absoluut niet missen bij hetgeen waar jij over blogt?
Mijn kladblok, haha! Ik schrijf alles op. Als ik een idee heb of ergens inspiratie vandaan haal moet ik het meteen opschrijven anders ben ik het namelijk het volgende moment alweer kwijt ;) Vaak is het zo’n chaos in mijn hoofd omdat ik vol met ideeen zit die ik het liefst meteen uit wil werken. Ook wil ik vaak teveel tegelijk doen, wat niet echt goed werkt en dan weer frustrerend kan zijn. Maar ik ben dus sowieso wel van de notities. Voor mijn fitness oefeningen maak ik zelf schema’s en mijn kladbok gaat natuurlijk ook mee naar de keuken. Als ik wat uitprobeer schrijf ik op wat ik doe en hoeveel ik gebruik. Dus mijn kladblok ligt altijd in de buurt!

6. Wie is de grootste fan van jouw blog?
Ik denk toch wel degene die het dichtst bij mij staat; mijn vriend. Omdat hij echt het meest enthousiast en vooral heel trots op me is en dat altijd laat merken ook! Hij steunt me ontzettend in alles wat ik doe en denkt altijd mee in mogelijkheden en herinnert mij aan de dingen die ik nog wel kan doen! Ook is hij enorm creatief en samen kunnen we dan ook urenlang brainstormen. Heerlijk! Daarnaast is hij sinds ik hem ken ook begonnen gezonder te leven; hij is gestopt met roken en met het gezond eten heb ik hem ook behoorlijk aangestoken. Dat is natuurlijk leuk om te zien en met elkaar te delen! Genoeg geslijm ;) Ik krijg meteen weer een leuk idee over een gastblog die hij kan schrijven voor de site, dus ik pak weer even mijn kladblok erbij…

7. Wat is jouw favoriete boek?
Op dit moment lees ik eigenlijk alleen maar mijn studieboeken en boeken die over Voeding & Gezondheid gaan. Zo heb ik me de laatste tijd best wel verdiept in ‘detoxen’. Doordat ik veel medicijnen gebruik, is dat voor mij erg belangrijk omdat het mijn darmen en lever erg belast. Ik kwam uit bij het boek ‘In 28 dagen van gifbelt naar Tempel’ en hier heb ik nog steeds veel aan. Uit het ‘Tempel Kookboek’ kook ik nog het meeste denk ik. Simpele en lekkere gerechten, voor als je net als ik er niet zo van houdt om urenlang in de keuken te staan ;) Verder moet ik zeggen dat ik toch vooral veel op internet lees. Dan zijn het ook vaak artikelen en nieuwtjes over gezondheid die mij het meest interesseren.

8. Wat is jouw favoriete quote?
”Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.” Een zin die ik jaren geleden ergens tegenkwam en nog steeds veel voor mij betekent. Het niet moeten afwachten tot de ‘’storm’’ (ellende) voorbij is, maar je juist moet proberen om zo goed mogelijk met je situatie te leren dealen en er toch iets van zult moeten maken. Dit is soms wel makkelijker gezegd dan gedaan moet ik zeggen, maar goed…daarom is het misschien ook een quote? Om mij eraan te helpen herinneren dat ik ondanks alles dankbaar moet zijn voor elke dag en er toch zelf een feestje van zal moeten maken!

291-1-P047-2

9. Welke blog/site hou jij regelmatig in de gaten?
Eigenlijk heb ik niet echt een bepaalde blog of site die ik altijd ‘moet’ lezen. Ik volg veel mensen die mij inspireren op Instagram en Twitter en als een update die ik daar tegenkom mij aanspreekt klik ik het altijd wel even aan. Het leukst vind ik het om meiden van mijn eigen leeftijd te volgen die dezelfde passie hebben voor een gezonde levensstijl als ik heb. Dat je ziet dat zij hier ook iedere dag mee bezig zijn en je daardoor ook met elkaar aan de praat raakt. Eigenlijk wel heel leuk, dat blogwereldje! Maar om een voorbeeldje te noemen; de blog workthates.nl was een van de eerste blogs die ik begon te volgen, vooral omdat ik mezelf er heel erg in herken denk ik. De passie voor het sporten en hoe fanatiek zij is en naar bepaalde dingen toe werkt vind ik leuk om te zien.

10. Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
Zoveel mogelijk tijd doorbrengen met familie en mijn vriend. Lekker samen gaan sporten, boodschapjes doen en koken om vervolgens op de bank te ploffen met een goede serie of film. Oeps, hoe burgerlijk?! Op zondag ga ik regelmatig naar de kerk, dat is voor mij het afgelopen jaar heel belangrijk geworden en een plek waar ik rust vind en bijzondere dingen leer en ervaar. Naar feestjes ga ik zelden. Maar als ik ga dan ben ik ook niet meer van de dansvloer af te krijgen!

11. Wat zijn jouw plannen en ambities voor 2014?
In 2014 ben ik Voedingsdeskundige, hoop ik dat ik heel veel mensen kan helpen en wil ik mijn eigen praktijk gaan beginnen. Daarnaast wil ik zeker verder blijven gaan met Blueberry Bicycle, om mensen online te inspireren en motiveren om gezonder te gaan leven. Ik krijg zoveel ontzettend lieve en positieve reacties en er is eigenlijk geen beter gevoel dan een inspiratie of steun te kunnen zijn voor een ander. En dat simpelweg door mijn eigen kennis en ervaringen te delen. Toch zal ik ondanks mijn grote plannen en dromen wat voorzichtig moeten zijn, omdat ik nog veel behandelingen te gaan heb voor mijn ziekte en dat vaak ook in de weg staat omdat ik er zieker door kan worden. Dan staat dat eventjes op nummer 1. Maar zodra het weer beter gaat, doe ik er alles aan om mijn dromen werkelijkheid te laten worden :D

De blogs die ik bij deze wil nomineren zijn:

Styling NoteAlles over Fashion, Beauty & Lifestyle. Van de laatste modetrends en beautyproducten tot gerechtjes. Allemaal in het engels geschreven, wat ik erg knap vind omdat ze dit juist doet om haar taalvaaridgheid te verbeteren.

Linda’s LifesyleElke dag een nieuwe blog over dingen uit Linda’s dagelijkse leven. Van betaalbare design items, nieuwe kleding, tot DIY’s of een mooie vakantie. Veel inspiratie dus!

Bijzonder SmakelijkDe foodblog van Emma, die door voedselallergieën gluten en lactosevrij moet eten. Dit heeft ze omgezet in iets positiefs laat op de site laat ze zien hoe je met een voedselallergie toch lekker koken. Ook schrijft ze reviews over restaurants en nieuwe producten.

VeganblissloveAndrea is voor mij persoonlijk een ontzettende inspiratie. Op haar blog vind je prachtig geschreven stukken vanuit haar hart en over haar ervaringen met de Ziekte van Lyme, maar ook heerlijke recepten komen voorbij!

Nutrional Nouk - Een foodblog met lekkere en gezonde recepten van Anouk. Ze gebruikt veel superfoods en haar Endless Energy Bars ga ik zeker een keer uitproberen!

Ik hoop dat jullie mijn 11 vragen willen beanwoorden!

1. Waar blog je over?
2. Waar haal je jouw inspiratie vandaan voor je blog?
3. Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken met je blog?
4. Kun je jezelf omschrijven in een paar woorden?
5. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
6. Wat is jouw guilty pleasure?
7. Wil je iets vertellen wat jouw lezers nog niet over je kunnen weten?
8. Wat is jouw lievelingseten en wat lust je absoluut niet?
9. Wat is jouw favoriete stad of vakantieland? En waarom?
10. Zijn er bepaalde karaktereigenschappen van mensen waar jij totaal niet tegen kan? Waarom niet?
11. Waar word je echt gelukkig van?

Liefs,

lauryann_handtekening

9 Comments

 • november 13, 2013

  Andrea

  Lieve Laury,

  Wat ontzettend gaaf en terecht dat jij genomineerd bent voor ‘Liebster Award’ en wat ontzettend lief dat je mijn blog ook nomineert! Je schrijft heel erg leuk, maakt overheerlijk recepten met pracht foto’s en ik vind het super om te zien hoe je mensen wilt helpen vanuit je hart en eigen ervaringen. Wauw! ❤

  Geef me wat tijd om de vragenlijst in te vullen, maar hij komt zeker op mijn blog ;)

  Dikke Kuss, Andrea

  • admin
   november 13, 2013

   admin

   Dankje lieverd! Leuk dat je meedoet, ben benieuwd. Neem lekker je tijd ;) ik moest er ook wel even voor gaan zitten haha. X

 • november 13, 2013

  Suzanne

  Wat leuk om te lezen, en zo meer over je te weten te komen.
  Leuke bloggers die je nomineert, zo kan ik ook weer nieuwe blogs toevoegen aan mijn blogrol. Liefs, Suzanne

  • admin
   november 14, 2013

   admin

   Dankjewel :) Vond het ook leuk om die van jou te lezen! liefs

 • november 14, 2013

  Marieke

  Dank je wel voor het invullen van mijn vragen. Leuk om op deze manier wat meer over je te weten te komen, ben blij dat jij een van mijn nominaties was!

  Groetjes, Marieke

  • admin
   november 14, 2013

   admin

   Graag gedaan Marieke! En ik ben ook blij dat ik een van jouw nominaties was! Zou dit anders niet snel online hebben gezet, was erg leuk om te doen :)

 • november 14, 2013

  Linda

  Meis, ik heb even de tijd genomen om je blogje te lezen. Wat schrijf je toch leuk en mooi. Ik heb er veel bewondering voor hoe jij, ondanks je ziekte, positief in het leven blijft staan, en mensen daarmee inspireert. En het zal zeker helpen dat je een lieve lief naast je hebt staan, fijn dat jullie elkaar zo aanvullen.

  De vragen zijn leuk en ik heb ook heel veel zin om de door jou gestelde vragen te gaan beantwoorden. En ik vind het heel erg lief dat je mij nomineert! Een leuke manier om nieuwe bloggers tegen te komen. Ik ga er nog even rustig voor zitten en ga het zeker op mijn blog zetten. Want ja, op zo’n nominatie ben ik best trots :)

  Liefs, lin

  • admin
   november 14, 2013

   admin

   Wat een lieve reactie van jou Lin <3 Ik ben heel blij dat ik al die ellende van de afgelopen jaren nu weer een beetje om kan zetten in iets positiefs. Heb dat jou ook zien doen met je mooie en open blogs en daar heb ik ook super veel bewondering voor! Benieuwd naar jouw blogje hoor :D Liefs

 • november 15, 2013

  Styling Note

  Wat super leuk dat je genomineerd bent! En terecht ook, je site ziet er prachtig uit met de foto’s die je maakt en de teksten die je schrijft. Ik heb er ook heel veel aan. Heel vaak kom je weer met een recept waarvan ik denk ‘oh wat leuk, dat kan ik ook nog eens maken!’ – wat met veel ‘gewone’ foodblogs niet kan ivm dieet. En super lief dat je mij ook nomineert natuurlijk. Leuk om jouw antwoorden te lezen!
  Het was nogal een bevalling om alles te beantwoorden, maar ik heb mijn blog inmiddels af!