Pompoensoep met kokosmelk

IMG_6273

Om me heen zie ik op dit moment de meest heerlijke recepten voorbij komen met pompoen, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nog nooit iets gemaakt heb met pompoen! Nu ben ik ook niet zo’n keukenprinses en eigenlijk ook niet van het koken dus het hoeft mij ook niet al te moeilijk gemaakt te worden ;-) Enfin, de pompoen. Gisteren had ik er een in mijn handen en ik heb hem toch maar meegenomen, wie weet kon ik ook eens een poging doen om er iets lekkers mee te maken. Niet wetende dat ik de dag erna door een verdoving bij de tandarts de hele avond niet meer mocht eten. Smoothies en soep dus. En al gauw was ik het internet af aan het struinen en kwam heerlijke recepten tegen. De pompoensoep met kokosmelk bijvoorbeeld. Ik heb verschillende recepten gecombineerd en daar een beetje een eigen draai aan gegeven. Het volgende kwam eruit:

De ingrediënten voor twee grote borden soep:
* 400 gram pompoen
* 2 (zoete)aardappels
* blik kokosmelk
* 2 uien
* 1 groot stuk versgeraspte gember
* 1 rode peper
* 2 teentjes knoflook
* komijnpoeder
* 2 groente bouillonblokjes
* peterselie of koriander
* optioneel: pastinaak

Bereiding:
Bak de ui, knoflook, rode peper en gember samen met 1 eetlepel komijnpoeder. Voeg daarna de (in klein) gesneden stukjes pompoen en aardappel toe. Giet dan het blik kokosmelk erbij, vul hem nog een keer opnieuw met water en doe dat er ook bij samen met de bouillonblokjes. Laat dit zo’n 20 minuten pruttelen. Haal daarna de soep van het vuur en laat het even afkoelen. Pureer dan goed, met de staafmixer of en blender, en garneer in iedere kom met peterselie of koriander. Maar net wat je lekker vind.

Variaties
Hoe meer ik dit recept maakte, hoe meer ik ging variëren met de ingrediënten. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld de zoete aardappel en pastinaak. Een heerlijke winterse combi! En het maakt de pompoensoep alleen nog maar voedzamer en vullend.

IMG_6320IMG_6272

liefs,

lauryann_handtekening

3 Comments

 • oktober 9, 2013

  Corry

  Nou dat ziet er geweldig uit die pompoensoep!

 • februari 3, 2014

  Princess and the Chicpea

  Haha ik heb precies hetzelfde, loop altijd met een grote boog om pompoen heen. Eigenlijk geen idee waarom:). De soep ziet er echt heerlijk uit!!

 • Laury-Ann
  februari 3, 2014

  Laury-Ann

  Haha grappig :D Thanks! Dit bericht was van Oktober, inmiddels heb ik al verschillende recepten met pompoen gemaakt (zoals de pompoencake) en ben ik helemaal verslaafd aan deze soep :) Zeker een keertje niet om die pompoen heenlopen zou ik zeggen, haha!