Smoothie met kaki fruit

kaki-smoothie

Heb jij al wel eens deze heerlijke zoete vrucht gegeten? Kaki fruit zit vol met vitamine C en is rijk aan vezels. Heerlijk om ‘s winters dus als tussendoortje te eten, bij je ontbijt of door je yoghurt/smoothie!

Kaki’s worden altijd onrijp en hard verkocht omdat ze anders niet te vervoeren zijn en moeten thuis dus narijpen. Je moet wel even geduld hebben, maar als ze echt rijp zijn dan zijn ze heerlijk sappig en zoet! Ik maakte deze smoothie met kaki fruit en yoghurt :)

Ingredi├źnten:
1 rijpe kaki vrucht
4 el griekse yoghurt
1 sinaasappel
1 tl kaneel
200 ml water
1 tl lucuma poeder (optioneel)

Ook lekker te combineren met superfoods zoals bijenpollen en cacao nibs!

IMG_0022

2 Comments

 • januari 6, 2014

  Manon

  Oeh deze smoothie ziet er echt heerlijk uit! Ik heb toevallig gisteren mijn eerste kaki fruit gegeten maar ik vond hem echt veel en veels te zoet, haha. Maar ik heb er nog eentje liggen dus die ga ik mooi verwerken in een smoothie, dus dankje voor de tip! Liefs.

  • Laury-Ann
   januari 7, 2014

   Laury-Ann

   Graag gedaan Manon! :) Jij bedankt voor je reactie. De combinatie met yoghurt en deze vrucht is echt heerlijk!