Superfood: Matcha poeder + recept

IMG_7043

Groene thee, in Azie wordt dit gezonde drankje al duizenden jaren gedronken. Ook in Europa wordt het steeds populairder vanwege de gezonde eigenschappen! Misschien heb je er dus al wel eens van gehoord dat een paar kopjes per dag heel goed voor je kunnen zijn.

Maar voor de mensen die het nog niet weten, groene thee:
– zit bomvol antioxidanten, deze gaan vrije radicalen in het lichaam tegen.
– bevat antioxidanten die een antibacteriele werking hebben
– heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel, je lever, je hart en de bloeddruk
– heeft een positief effect op je cholesterolgehalte
– werkt kalmerend, maar pas op met drinken voor het slapen gaan want er zit cafeïne in.
– verbetert je concentratie door diezelfde cafeïne en is veel gezonder dan koffie!
– heeft antioxidanten die de spijsvertering bevorderen waardoor je lichaam eerder over gaat tot vet verbranding.

We kunnen het met deze voordelen dus ook wel met recht een superfood noemen! Genoeg over de voordelen van groene thee :-)

Wat is Matcha poeder?
Tot voor kort had ik er zelf nog nooit van gehoord. Ik hoorde erover in dit filmpje van Julia Kang. Hierin vertelt zij dat wij in Nederland helemaal niet zo goed bezig zijn als wij denken met onze theezakjes ‘groene thee’ die we na een minuutje alweer uit ons gekookte water halen en dat de échte gezonde groene thee met al die antioxidanten niet terug te vinden zijn in jouw kopje thee, maar dat ze in het zakje blijven! Ook vertelt ze hoe je echt groene thee maakt met matcha poeder. (wat letterlijk fijn poederthee betekent). Deze groene thee poeder is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken. Daardoor worden alle aanwezige gezondheidsondersteunende ingrediënten maximaal genuttigd, omdat niets met het theezakje weg wordt gegooid. Zo krijg je dus wél alle anti-oxidanten binnen!

In het Oosten maken ze er ijs, snoepjes cake en nog veel meer van. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik heb een matcha latté gemaakt en moet zeggen dat het even wennen is, maar dat het wel een van mijn nieuwe verslavingen kan gaan worden ;) Het smaakt best wel bitter en ik weet niet of ik het alleen met water zou drinken. Als je nu al niet van groene thee houdt, is dit misschien niets voor jou. Ook blijf het nog poederig, eigenlijk hoor je dit goed op te kloppen maar ik deed het in de blender samen met de amandelmelk en heb het gezoet met agave. Persoonlijk vind ik het wel steeds lekkerder worden, maar waarschijnlijk moet je het net als koffie wel leren drinken. Of met wat minder poeder beginnen. ;)

IMG_7059Nodig:
2 cups amandelmelk
1/4 cup gekookt water
1 tl matcha poeder
1 a 2 tl agave siroop (of honing)

Hoe maak je het?
Heel simpel! Meng het gekookte water met een theelepel matcha poeder en voeg daarna het zoetmiddel toe. Meng dit alles goed met de amandelmelk. Het kan zijn dat het daarna nog wat poederig is dus als je een blender hebt raad ik je aan om alles even goed te mixen daarmee. Enjoy!

Matcha poeder is verkrijgbaar bij verschillende gezondheidswinkels en online. 

liefs,

lauryann_handtekening

4 Comments

 • maart 22, 2014

  Sanne

  Deze thee staat bij mij ook in de kast. Heb deze alleen nog niet met Amandelmelk gebruikt. Lijkt mij een lekkere combi! Wat zijn wij toch gezond bezig!

 • Laury-Ann
  maart 25, 2014

  Laury-Ann

  Haha goed bezig he! :-) Gebruik jij het gewoon met water?

 • april 6, 2014

  Linda

  Hoi!

  Welke matcha poeder gebruik jij als ik vragen mag? :)

  Groetjes, Linda